Känslan av att gå i cirklar

28511034_2065817950101705_285296917_n

 

Godmorgon eller något.

Hej positiva tjejen…

Sjukt trött i själen. Att vara mamma är underbart och svårt.

Kvart i sju tyckte Noel att nu är det dags att kliva upp. Det ska jag komma ihåg när han blir tonåring!

Jag har morgonen och Fredrik har natten.

Så visst är det skönt att komma upp i tid men alla dagar bara rusar förbi.

Vi äter gröt, han klär på sig och sen dricker jag kaffe till babblarna… Haha.

Å va jag hatar babblarna…

Men tacka tomten för att dom finns.

Piron myste med oss i morse och när klockan blir ca 9 så brukar Noel behöva sova. Men han har börjat protestera mot detta bra beslut. Mamma vet bäst men nej, här ska skrikas och krånglas. Är detta normalt? Antagligen.

Så förbannad.

Idag fungerade inga av våra trix till att sova middag. Så det fick bli en extra flaska ersättning och pulver. Misstänker att det är magen som krånglar på honom igen. Han kräks och kräks. Och kan knappt bajsa. Lilla prins bus.. Kan den där magen fungera snart?

Sjukt att man läser att det finns ett pulver som gör att det blir som ett lock så magmunnen inte sprätter upp maten igen. Men ja, man måste tydligen tjata för att få hjälp.

Men ja. Det är fantastiskt att vara mamma och krävande.

Här sitter jag. Noel har somnat med pappa och jag sitter här i ner kräkta pyjamas byxor.

Väntar på att Jicka ska simma klart borta i Falun så jag kan ta en promenad och snacka med henne.

 

28511719_2065818056768361_977670634_n

28534550_2065817503435083_652727418_n  28449888_2065820090101491_1376071335_n28458804_2065819683434865_2048132640_n

 

 

Just nu känns det som om jag går runt i cirklar.

Diskuterat och bollat med Fredrik. Hur ska vi göra. Behöver vi flytta tillbaka till Dalarna? Vad är det som gör att jag varannan dag vill hem till Dalarna och varannan dag försöka bygga upp ett liv i Skåne?

Jag behöver mina positiva och peppande tjejkompisar. Någon att träna med, någon att gå hem till.

Jag behöver hästarna och träningen. Saknar gymmet och drivet. Att komma någonstans.

Det svåraste just nu är att jag inte bara kan tänka på mig själv.

För varje gång jag har varit ensam så har allt varit så enkelt. Jag har gjort som jag vill och kämpat för att nå mina mål. Göra det jag vill.

Nu är vi två med olika drömmar och en fin liten Noel.

Då lär man gå halva vägen. Vilket är svårt och lista ut hur.

Jag vill inte krossa hans drömmar samtidigt som jag inte vill krossa mina.

Min högsta önskan just nu är att jag ska må bra så Noel slipper ha en sur och trött mamma.

Jag önskar jag hade lite pepp. Lite ro.

Vara glad och orka.

Orka med hans trötthet, glädje och behov.

Men hela tiden så plågar jag mig med skuldkänslor. Att jag är en egoistisk mamma som bara vill göra saker själv. Men jag vet att det inte är så. Jag vill så mycket men jag vet inte hur jag ska ta mig ur denna cirkel.

Det känns som allt jag har byggt upp och den jag hitta som var jag är borta.

Att vara mamma utan den tryggheten gör allt så jävla svårt. Så sjukt svårt. Att inte kunna gå hem till sina vänner, åka till mina familj. Rida ut i skogen. Söka jobb.

Ja allt är nytt och svårt.

Jag bara vandrar i cirklar.

Vet inte vart jag ska eller hur jag ska gå halva vägen.

Jag är stressad över att jag inte vet hur jag ska må bra. För Noel skull.

Jag får ångest över att jag vill till Dalarna och det känns som om jag försöker tvinga Fredrik att flytta. Så då skiter jag i allt och stänger in det. Tills jag inte kan kväva det och då kommer gråtdagarna.  Då det känns som inget har en mening tills tanken om att Noel har en mening, men då får jag bara dåligt samvete. Att jag ska tycka att inget har en mening, när Noel är meningen med livet.

 

Jag trodde jag skulle bli mig själv efter graviditeten igen. Men jag mår lika dant typ.

 

Det som skrämmer mig är att jag inte är jag längre.

Att jag inte ens vet vart jag ska börja för att må bra.

Vissa säger medicin.

Andra säger baby cafe

och jag vill bara hem till min gamla lägenhet och dra täcket över huvudet… Låtsa att inget har hänt typ.

Bara för en dag.

Men ja, Sjukt mycket ångest i denna blogg just nu.

Jag vet att jag kan ta mig ur detta och det är därför jag skriver.

För att hitta mig själv igen.

För att om ett år kunna läsa och veta vad som var problemet.

 

Nu drar familjen i mig igen.

Min fina lilla familj.

Och jag borde hitta kläder att ha på mig som inte är ner spydda.

 

14611155_1471045219578984_4688300022534773254_n

 

//Trött mamma

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>